Olej lniany od producenta – surowiec, który powinien zagościć w Twojej diecie

0
619
Olej lniany od producenta

Chyba większość z nas ma w swojej kuchni olej. Okazuje się jednak, że na co dzień używamy jednego, najlepiej znanego oleju słonecznikowego. Czas otworzyć się na nowe, zwłaszcza, że może to przynieść mnóstwo korzyści dla zdrowia. Poznaj olej lniany od producenta i przekonaj się, jak wiele właściwości leczniczych posiada.

Olej lniany od producenta – czym różni się od tradycyjnego?

Proces produkcji oleju lnianego bezpośrednio wpływa na jego jakość. Olej lniany od producenta będzie znacznie różnił się od tego, który znajduje się w większości sklepów spożywczych. Taki produkt przede wszystkim powstaje z własnych upraw, dzięki czemu jest jak najbardziej ekologiczny. Olej ten jest ponadto wolny od chemicznych środków dosuszających, dlatego zachowuje wszystkie swoje właściwości lecznicze. Zazwyczaj tłoczy się go w niskich temperaturach, nie rafinuje oraz nie filtruje. Dzięki temu pozostaje on w pierwotnej, niezmienionej formie. Olej lniany od producenta dostarcza niezbędnych witamin, minerałów oraz składników odżywczych, które mogą pomóc w walce z różnego typu schorzeniami. Jakie w takim razie właściwości posiada?

Olej lniany od producenta – jakie właściwości posiada?

Jedną z najważniejszych właściwości oleju lnianego jest pozytywny wpływ, jaki wywiera na zdrowie psychiczne. Produkt ten pomaga bowiem radzić sobie z depresją, stanami lękowymi czy schizofrenią. To jeden z nielicznych olejów, który wykorzystuje się podczas terapii dzieci z ADHD. Ponadto olej lniany od producenta działa zbawiennie na gospodarkę hormonalną. Zmniejsza dolegliwości związane z menopauzą oraz łagodzi bóle miesiączkowe. Na stronie https://sklep.olejewielkierychnowo.pl/produkt/olej-lniany-tloczony-na-zimno/ przeczytasz o jego innych walorach. Olej lniany ma delikatny smak, dlatego włączenie go do diety nie powinno stanowić problemu. Można spożywać go na czczo, jak również dodawać do posiłków. Ze względu na niską temperaturę dymienia, nie nadaje się do gotowania czy smażenia, ale za to świetnie służy jako dodatek do kasz czy dressingów.

[Głosów:0    Średnia:0/5]
PODZIEL SIĘ

Od wielu lat pasjonatka fitness, a od dwóch profesjonalna trenerka.

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ